zondag 12 oktober 2008

Verwendag

Hij is weer achter de rug, de jaarlijkse bibliotheekverwendag. En of hij een succes was.

Het begon zaterdag al rond 9 uur in de Turnhoutse winkel-wandel(hoofd)straat met het opstellen van ons bibliotheektentje. Met de bedoeling om ook de niet-gebruiker aan te spreken hadden we de ganse voormiddag een infostand in de Gasthuisstraat met ballonnen voor de allerkleinsten en een wedstrijdje voor de groteren. Het was wel een leuk gezicht die bibballonnen tussen het winkelende publiek.

In de bib zelf was het alle hens aan dek. In de hal van de Warande verkochten we een massa afgevoerde boeken en konden schaakfanaten zich uitleven op een supergrote versie van hun geliefde speelbord. Het veertiendaagse optreden van de studenten van de muziekacademie, Muziek tussen de Rekken, viel ook mooi samen met de verwendag. De koperblazers bliezen hun lijf uit de longen op de luifel boven de Warande-ingang en trokken hiermee nog extra bezoekers aan. In de bib zelf stonden diverse bemande infostandjes van o.a. de gevangenisbibliotheekwerking, de opvoedingswinkel en de Mondiale Raad. Bezoekers konden hun persoonlijke bladwijzer laten kalligraferen, deelnemen aan een wedstrijd, een blind date met een boek hebben, een gratis lidmaatschap winnen of luisteren naar de voorleessessies in de jeugdafdeling. Ondertussen werden de klanten vergast op een gratis hapje en drankje. De voorraad was schier onuitputtelijk: liters koffie, thee en chocolademelk; ketels soep (het recept staat in onze volgende nieuwsbrief); kilo's cake en gebak; massa's belegde broodjes.
Om vijf uur hebben we moe maar tevreden de deur achter ons (en een late bezoeker) dichtgetrokken.

Vanmorgen hebben ik thuis ingelogd op de administratiesite van onze bezoekerstellers. Tussen 10 en 17 uur mochten we ca. 1200 bezoekers verwelkomen en de jeugdafdeling telde gemiddeld dubbel zoveel bezoekers als op een gewone zaterdag. Bovendien reken ik op termijn ook op extra klanten die aangetrokken zijn door ons standje in de winkelstraat. Morgen ook nog eens kijken hoeveel nieuwe leden ingeschreven zijn.

Nu ga ik me verdiepen in de kunst van het 'Flickr-en' zodat ik zo snel mogelijk foto's van de verwendag op onze website en deze blog kan presenteren.

Geen opmerkingen: