maandag 16 februari 2009

Voor nu en hopelijk nog heel lang.


Het werkt, het lokkertje van den Bert. Hij mag dan wrevel oproepen bij zowat alle bevolkingsgroepen, zijn stunt om elke zevenjarige een pracht van een boek te bezorgen lokt heel wat bezoekers (waarvoor onze gemeende dank).
Zaterdag was het een echte overrompeling in onze Turnhoutse bibliotheek. Heel wat jonge lezertjes stonden aan de balie apetrots te wezen met hun geschenk en heel wat ouders werden overtuigd om tegelijk een lidkaart te nemen. We hebben zelfs extra bemanning moeten voorzien in de jeugdafdeling.
Wil je cijfers? Geen probleem, sinds de installatie van de infraroodtellers kunnen we perfect de bezoekersstroom in de bib opvolgen (zelfs realtime). Momenteel hangt er een teller bij de ingang van de bibliotheek en eentje bij het binnengaan van de jeugdafdeling; binnenkort komt er ook nog eentje aan de ingang van de volwassenenafdeling. Via de webinterface (bibliotheek 2.0?) toveren we in een handomdraai de gevraagde telgegevens tevoorschijn, al dan niet vergezeld van een mooi grafiekje én natuurlijk in één beweging geprint, in pdf omgezet of geëxporteerd naar een Excel-sheet. Hierbij een schermafdruk van de cijfers van 14 februari vergeleken met zaterdag 7 februari.

1 opmerking:

Marc de Lange zei

Wat een genoegen te zien dat de bezoekersteller zo mooi werkt. Leuke actie om de jeugd boeken te geven! Moet echt wat vaker je blog volgen, dwarskijker.