donderdag 22 januari 2009

Er komt schot in de zaak!

Nihil obstat. Geen bezwaren... tegen het opstarten van een bibliotheekblog, enkel nog even wachten op de officiƫle collegebeslissing. Maar achter de schermen zijn we al druk bezig: de diverse accounts zijn al aangemaakt en wachten op de eerste invulling, want we willen een vliegende start nemen. Het is wel erg jammer dat we geen medewerkers hebben met enige kennis van html; wat aanpassingen aan de standaard profielen van Blogger zouden we wel willen maken.
Zo is het me nog altijd niet gelukt om de cataloguswidget voor onze bib aan te maken (cfr. het voorbeeld op de blog van de Kortrijkse bibliotheek). Als iemand zich geroepen voelt... geen bezwaar.

Om nog even terug te komen op het vorige bericht. In het bestek voor de collectieaankoop 2009 van onze bib zijn 2 loten voorzien voor een aanbod via centrale boekverwerking. Het ene lot behelst sprinters (kastklare levering 1 week na verschijnen), het andere lot een gedeelte van de algemene collectie dat kastklaar geleverd moet worden ten laatste 3 weken nadat het in de boekhandel beschikbaar is. En nu maar hopen dat er iemand intekent. De ervaring uit 2008 met het sprinterexperiment in onze bib doet me echter het beste verhopen.

1 opmerking:

Eva Simon zei

Blij te lezen dat er schot in de zaak komt! Succes!