vrijdag 28 mei 2010

Rit 3 : Van Bitry naar Boury-en-Vexin


Rit 3-2010 Bitry ~ Boury-en-Vexin weergeven op een grotere kaart

Vandaag loopt de weg overwegend westwaarts met de bedoeling Parijs eens langs de andere kant voorbij te rijden. De 137 km hebben een erg groen karakter want we doorkruisen heel wat wouden en bosrijke gebieden.

Onmiddellijk na het vertrek steken we de Aisne over en belanden in Pierrefonds waar de architect Viollet-le-Duc in de 19de eeuw het 17de eeuwse kasteel een “middeleeuwse” opsmukbeurt heeft gegeven. Achter de indrukwekkende burchtmuren doemen de majestatische kruinen van het Forêt de Compiègne al op. Terwijl de (hopelijk) lommerrijke boswegen onder onze wielen doorschuiven, dragen de bomen rondom ons een eeuwenoude geschiedenis met zich mee die teruggaat tot de Karolingische tijd. Aan de andere kant van het woud vinden we de Oise terug die ons ook de vorige dag reeds gezelschap heeft gehouden. In Pontpoint stuiten we op de Ancienne Abbaye du Moncel en kiezen de andere rivieroever op weg naar het Parc Naturel Régional du Vexin français. Diegenen die beweren dat Frankrijk niet fietsvriendelijk is vergissen zich. Dit land beschikt over de meest geweldige fietspaden, alleen jammer dat er af en toe ook auto’s over rijden.

Ons bedje staat vandaag gespreid in Boury-en-Vexin in de gastenkamers van Fosse-Valle.

1 opmerking:

ann zei

Hallo trappers ,
Jullie vakantie ziet er weer schitterend uit , althans op PC !
Ongetwijfeld zullen de dagelijkse ritjes prachtig zijn. Als ik zie waar jullie logeren , overweeg ik toch om in de auto te springen. Het ziet er daar fantastisch uit.
Laat de verzuurde kuiten maar eens goed uitrusten in die mooie bedjes!
Lieve groetjes voor het onovertrefbare volgteam , veel energie voor de fietsres en extra veel kusjes voor mijn schatje !
Ann