zondag 31 mei 2009

Rit 5 : Van Athée naar Montcet

Vandaag 148 km voor de boeg doorheen de Bresse-streek. Voor de meeste toeristen een grote onbekende maar toch wel het doorfietsen waard. Na de Bourgondische heuvels is het vandaag een vlakke rit tussen de bosschages, vennen, plassen en landerijen. De streek is vooral bekend voor de kip met dezelfde naam. Rondscharrelend op het erf zeker het bekijken waard, maar dampend en geurend op een bord helemaal niet te versmaden. De streek heeft wel erg te lijden onder de plattelandsvlucht. Jongeren vertrekken bij gebrek aan werk naar de naburige steden en de talrijke dorpen en gehuchten lopen leeg. Voor buitenlanders op zoek naar een optrekje dat buiten de bekende toeristische trekpleisters mag liggen zijn hier zaakjes te doen.Rit 5

Wie vandaag met ons zou meefietsen zou ook kunnen getuigen dat er geen beter fietsland bestaat dan Frankrijk. De landelijke wegen (wit weergegeven op de Michelinkaart) zijn de breedste fietspaden die je je kan voorstellen en auto’s zie je er op een ganse dag ook niet teveel. Kortom, wat houdt je tegen om me achterna te fietsen?

Vandaag steken we een patatje mee bij Eliane en Jean-Louis Gayet, gastvrouw en –heer van Les Vignes. En als je bij het bekijken van hun website niet stikjaloers wordt, weet ik het ook niet meer.

2 opmerkingen:

Betoverde momenten zei

Moeke Mieke zal genieten van het fleurige park! En wat de vijver betreft: laat ons hopen dat ie niet vol brulkikkers zit, of het zal nogal meevallen met onze jaloezie, ;-)

Anita zei

Vandaag naar Lambertmontmartre in A'pen geweest stukje Frankrijk vlak bij huis. Gezellig en pittoresk. Jaloers? mm niet echt maar 'k wens jullie nog veel fietsgenot en hopelijk blijft het weer goed!